Välj en nedgrävd pool

Du kanske funderar på vad det är för skillnad på en nedgrävd pool och en sådan som står ovan mark. En nedgrävd pool är ju just i marken, medan den andra står så att säga ovanpå. Men hur ska man veta vad man bör välja? Fundera på detta:

  • Hur ser din trädgård ut?
  • Går det att gräva?
  • Hur stor plats har du för en pool?

Det är ju alltid bra att kolla på hur din trädgård ser ut och om det går att gräva där. Har du en sluttande tomt eller är den helt plan? Ibland kan det vara smart att välja att bygga en pool delvis nedgrävd istället.

Om du inte kan bygga en pool som är nergrävd, så kan du skapa en illusion att den är det, genom att till exempel bygga samman den med altanens trall. Det gör då att det ser ut som om den är nere i marken på ett snyggt sätt.

Smart med en pool som är nedgrävd

Det är bra att kolla om det finns plats för en nedgrävd pool i din trädgård. Den enklaste poolen att placera, det är den som är rund i formen. Så har du en mindre tomt så kan ju en rund pool vara det du ska gräva ner. Har du gott om plats så kan du välja vilken form på poolen du vill.

När du har kommit fram till vad det är för slags pool du tycker passar bäst samt om den ska vara nedgrävd eller inte, så kan du hitta det du behöver för att bygga den hos Poolmakarna.